2014. április 11., péntek

Túrós Stangli

Stangli egy nagyon ízletes sós sütemény , amit a vaj és a túró még finomabbá varázsol ... isteni finom!

Túrós Stangli

Hozzávalók tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 kk. só

Tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • reszelt sajt
  • (lehet magokat is rászórni)

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze és folpackba csavarva hűtőbe tesszük pihenni.
2. 1-2 órát pihentetjük (de az se baj, ha egy egész éjszakát bent hagyjuk) .
3. Pihentetés után, lisztezett deszkán jól átgyúrjuk és kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
4. Felvert tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal , majd csíkokra (négyzetre)vágjuk.
5. Sütőpapíros tepsibe kb. 200 fokon pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin