2014. április 2., szerda

Kávékrémes torta

Kávékrémes torta

Hozzávalók a tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor + 1 kk. szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:
  • 2 dl nescafe ( vagy feketekávé )
  • 2dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 3 ek. liszt
  • 25 dkg ráma margarin
Tetejére díszítésként:
  •  1 doboz ( 2dl ) habtejszín
  • dió 
  • kávészem


Elkészítés:

1. Szokásos módon piskóta tésztát készítünk . A 8db tojást szétválasztjuk. Tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük , fehérjét pedig felverjük kemény habbá. Lisztbe bele öntjük a sütőport és a szódabikarbónát és jól összekeverjük. A habba bele öntjük a cukros tojássárgát és óvatosan összekeverjük. Bele szitáljuk a masszába a lisztet és nagyon óvatosan ( levegősen) összekeverjük.
2. Sütőformát bevajazzuk és lisztezzük ,majd beleöntjük a  tészta masszát , és 180 fokon megsütjük (tűpróba).
3. Elkészítjük a krémet: Felforraljuk a kávéval összekevert tejet, majd kis lángon , folyamatos kevergetés mellett a liszttel és a cukorral kikevert tojássárgát, és az egészet sűrű krémmé főzzük. Megvárjuk míg langyosra hűl és hozzá adjuk a margarint.Ezután teljesen kihűtjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.
4. Tésztát kettévágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel, és egymásra illesztjük. Utána az egész tortát megkenjük a maradék krémmel.
5. Már csak a torta díszítése van hátra , díszíthetjük tejszínhabbal, dió darabkákkal, kávészemekkel .
 ( Én úgy csináltam a kávészemeket , hogy a egész mogyoró szemeket bele mártogattam olvasztott csokoládéba). 

Sok sikert a torta elkészítéséhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin