Már régóta izgatta a fantáziámat ez a gusztusos pudingos-túrós finomság. Péntek délután neki is álltam elkészíteni, hogy vacsorára tudjanak enni belőle. Nagy előnye amellett, hogy nagyon finom, a tésztája a tölteléknek köszönhetően nem szárad ki. Vacsorára vagy akár reggelire egy pohár tej mellé isteni! Családom szó szerint falta, hamar elfogyott az utolsó morzsáig! Érdemes elkészíteni, nem fogod megbánni!
Pudingos-túrós csiga
Tészta hozzávalói:
- 45 dkg liszt
- 2 dl tej (langyos)
- 8 dkg kristálycukor
- 5 dkg ráma margarin (olvasztott)
- 1 cs. instant szárított sütőélesztő
- 1 db tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg túró
- 3 dl tej
- mazsola (ízlés szerint)
- 1 kisebb citrom lereszelt héja
- 1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítés:
1. Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.
2. Közben elkészítjük a tölteléket: A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos módon. Ha elkészült félre tesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.
3. A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb. fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
5. Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat kívánok! :)
Szia :) én is elkészítettem,csak gluténmentesen,nagyon finom lett,köszi a receptet :) Itt meg tudod nézni:https://pbetti30.blogspot.hu/2018/02/pudingos-turos-csiga.html
VálaszTörlésSzia Betti! Köszönöm, megnéztem a receptet ... szuper!
TörlésTetszik, ki fogom próbálni.... Köszi a receptet.
VálaszTörlésLenka nagyon kedves vagy, köszönöm!
Törlés