2014. május 23., péntek

Villámgyors kakaós csiga

Mi nagyon szeretjük a kakaós csigát. Ezért nagyon gyakran sütöm ... és ilyenkor megvan a vacsora a családomnak. Melléje isznak egy pohár tejet ... Ezt a receptet nagyon sok helyen láttam és sok dicséretet kapott. Gondoltam én is kipróbálom, hogy milyen is, ha túró van a tésztájába és nem kell keleszteni ... Megsütöttem amit nem bántam meg, mert isteni finom ... azt hiszem többször is így fogom elkészíteni a kakaós csigát, mert a családomnak nagyon ízlett ... Jah és nem utolsó szempont, hogy hamar elkészül ... !




Villámgyors kakaós csiga




Hozzávalók a tésztához:
  • 50 dkg tehén túró
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 10 ek. étolaj
  • csipet só
  • 1 cs. sütőpor


Hozzávalók a töltelékhez:
  • kb. 5 ek. cukor
  • kb. 6 ek . kakaópor (cukrozatlan)

A tésztát lekenni a töltelék alatt: 
  • kb. 3 ek. étolaj







Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálba a túrót a cukorral összekeverjük, majd beleöntjük a tejet és összeturmixoljuk. Ezután ebbe beletesszük az olajat, a csipet sót és a sütőporral kevert lisztet. Először fakanállal, majd kézzel jól összedolgozzuk, tésztává összegyúrjuk.
2. Utána egy lisztezett sík felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 4-5 mm vastagságúra és az olajjal megkenjük a kinyújtott tésztát.
3. Az olajjal megkent tésztára egyenletesen rászórjuk a kakaóport, majd a kakaópor tetejére pedig rászórjuk  a cukrot. A tésztát feltekerjük  (úgy, mint a bejglit) és kb. 2 cm vastag csigákat vágunk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, de ne nagyon szorosan és 180 fokon megsütjük (vigyázzunk, hogy ne legyen sötét a tésztája, inkább világosabb legyen).
5. Mikor megsültek és kihűltek a tetejét megszórjuk porcukorral.


Tipp: A töltelék variálható, nem csak kakaós töltelékkel készíthető, hanem lehet ... fahéjas, nutellás, diós stb ....







Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. isteni a recept!! tényleg villámgyors,és nagyon finom!!legjobb kakaós csiga, amit eddig elkészítettem!!

    VálaszTörlés

linkwithin