2014. május 13., kedd

Rácsos almás pite

Ha alma szezon van ezt a sütit szinte kötelező meg sütni. Nagyon finom omlós a tésztája. Én gyakran sütőm  ... ilyenkor a mamáéknak is szoktam vinni ebből az isteni finom süteményből , mert ők is imádják :)


Rácsos almás pite

Hozzávalók a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • citromlé


Hozzávalók a töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 5 dkg mazsola
  • 8 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • kb. 10 dkg lekvár

A tészta kenéséhez:
  • 1 db tojás




Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citrom lével, hogy nyújtható nem ragacsos tésztát kapjunk. 1 órára hűtőbe betesszük pihenni.
2. Közben az almát lereszeljük. Beletesszük a mazsolát, ízlés szerint a cukrot és a fahéjat. Jól összekeverjük.
3. A tésztát elfelezzük.
4. Lisztezett felületen az egyik tésztát akkorára kinyújtjuk , mint amekkora a tepsi.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a kinyújtott tésztát.
6. A tésztát megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval és ráterítjük a levétől kinyomkodott reszelt almát.
7. A tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk a tetejét.
8. Megkenjük a rácsok tetejét a felvert tojással.
9. 180 fokon készre sütjük.
10. Mikor kihűlt , felkockázzuk és porcukorral megszórjuk a tetejét és már fogyasztható is.


Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin