2014. május 4., vasárnap

Kati szelet

Itt volt a hosszú hétvége , naná ,hogy kell sütnöm a családnak ,mert akkor mit majszolnának!?:) Ezt a Kati szeletet már régóta kinéztem magamnak ,most megsütöttem ,de jól tettem ,mert nagyon finom és egyszerű elkészíteni ...  próbáljátok ki Ti is ,szerintem nektek is ízleni fog!Én tuti ,hogy többször megfogom sütni ... :)


Kati szelet


Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 tojássárgája
  • tej


Hozzávalók a krémhez:
  • 2dl tej
  • 1cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 dl rum
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. sárgabarack lekvár

Tetejére a hab:
  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor




Elkészítés:
1. A sütőporral elkevert lisztbe tesszük a olvasztott margarint, a porcukrot, a 4 tojássárgáját és annyi tejet öntünk bele ,hogy egy rugalmas ,de nem ragadós tésztát kapjunk.
2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk egyenként a cipókat, amekkora a tepsi .
3. A három cipót egyenként megsütjük a vajazott, lisztezett tepsi hátulján. (Én a tepsi hátuljára sütőpapírt tettem és arra helyeztem rá a tésztát).
4. Ha kisültek a lapok közben elkészítjük a krémet: Egy tálba öntjük a tejet, beleszitáljuk a kakaóport és az egyik megsült tészta lapot belemorzsoljuk a kakaós tejbe és bele öntjük a rumot. Jól keverjük össze.
5. Utána a szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük , majd bele tesszük a lekvárt is. A kakaós masszába bele keverjük a cukros margarint és az egészet összekeverjük . Kész van a krém.
6. Az egyik tészta lapot megkenjük a krémmel és erre rá helyezzük a másik tészta lapot (Egy kicsikét, óvatosan nyomkodjuk rá a tetejét a krémre).
7. Gőz fölött a 4 tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük és rákenjük a tészta tetejére.
8. A hab tetejét megszórjuk reszelt csokival.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin