2014. május 16., péntek

Lúdláb torta

Ez a torta mindig csábított engem ,hogy süssem meg!Annyira jól néz ki és ráadásul nagyon finom  ... Akár születésnapi tortának is nagyon jó ,de ha  valakit csak úgy megakarnátok lepni egy finom tortával arra is tökéletes ... Nem nehéz elkészíteni ...

Lúdláb torta


Hozzávalók a tésztához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • fél cs. sütőpor
  • 1 mk. szódabikarbóna


Hozzávalók a krémhez:
  • 7 ek. liszt
  • 3 ek. cukor +4 ek.
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 dl tej
  • 25 dg margarin
  • magozott meggy
  • rumaroma


Tetejére csokimáz:
  • 1 nagy tábla torta bevonó csokoládé
  • 1 ek étolaj





Elkészítés:
1. Kakaós piskóta tésztát készítünk: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe  bele tesszük a sütőport, a szódabikarbónát és beleszitáljuk a kakaóport.Jól összekeverjük. a kemény habba belecsurgatjuk a cukros tojássárgáját és óvatosan összekeverjük.Majd ebbe bele szitáljuk a kakaós lisztet és nagyon óvatosan (levegősen) összekeverjük.
2. A kivajazott, lisztezett torta formába öntjük a masszát és készre sütjük (tűpróba). ( Ha nagyon barnulna a teteje , akkor tegyünk rá egy sütőpapírt és így süssük tovább).
3. Elkészítjük közben a krémet: A tejből , a lisztből , a kakaóporból és a 3 ek. cukorból sűrű krémet főzünk.Majd teljesen kihűtjük. A margarint a 4 ek. cukorral habosra kikeverjük és a már teljesen KIHŰLT krémhez öntjük és jól összekeverjük (robotgép). Utána beletesszük a félbe vágott,kimagozott meggy darabokat ( keveset tegyünk félre a díszítéshez) és ízlés szerint rumaromát. és fakanállal összekeverjük.Betesszük a krémet a hűtőben  egy kicsit szilárdulni.
4. Közben , ha megsült a tészta kivesszük a sütőből hűlni. Ha már teljesen kihűlt kivesszük a torta sütőből és a krémet rásimítjuk a tészta tetejére (valamennyi krémet tegyünk félre díszíteni).
5. Elkészítjük a csokimázt: Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit ,majd beletesszük az olajat, kicsit összekeverjük és a krém tetejére öntjük , majd szépen elsimítjuk. Utána betesszük a hűtőbe ,hogy a csokimáz megdermedjen.
6. Mikor a csokimáz már teljesen megdermedt akkor díszítjük a tetejét:A megmaradt krémet beletesszük a nyomózsákba és kis halmokat nyomunk  a torta tetejére és arra ráhelyezzük a kimagozott meggy darabkákat.
7. Vissza tesszük megint a hűtőbe egy kis időre ... azután éles késsel szeletelhető.


Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin