2014. június 2., hétfő

Lusta asszony rétes

Mennyei finom ez a rétes ... nagyon könnyű elkészíteni, hiszen csak az alapanyagokat kell egymásra rétegezni és pikk-pakk már meg is van ...




Lusta asszony rétese




Hozzávalók:
  • 150 g rétesliszt
  • 150 g finomliszt
  • 150 g ráma margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 500 g túró
  • 200 g kristálycukor
  • kb. 750 g magozott meggy (cseresznye)
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej


Elkészítés:
(Tepsi mérete: 30cm x 33cm)
1. A kétféle lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálban összekeverjük.
2. A margarint elfelezzük, és az egyik felét mikróban megolvasztjuk, majd a tepsibe locsoljuk.


3. Rászórjuk a lisztes keverék felét.


4. Erre rámorzsoljuk a túrót.


5. Elosztjuk rajta a magozott meggyet (cseresznyét).


6. Aztán megint a lisztes keverék másik felével megszórjuk a meggyet (cseresznyét).


7. A maradék margarint felolvasztjuk, és egyenletesen meglocsoljuk vele.


8. A tojásokat egy tálba felverjük és összekeverjük a tejjel, majd ráöntjük a tetejére.


9. Kb. 1 órát állni hagyjuk.
10. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
11. Ha kihűlt, felkockázzuk és tálalás előtt megszórjuk a tetejét porcukorral.





Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin