2014. március 27., csütörtök

Kijevi krémes

Ez egy nagyon finom krémesnek a receptje, aki még nem sütötte meg annak csak ajánlani tudom, mert tényleg isteni finom.



Kijevi krémes




Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 55 dkg porcukor
  • 6 dl tej 
  • 3 ek. tejföl
  • 45 dkg ráma margarin
  • 4 db tojás
  • 25 dkg darált dió
  • 3 cs. vanília ízű pudingpor (főzős) 



Tészta készítése:

 40 dkg liszt,1 cs. sütőpor, 15 dkg porcukor, 3 ek. tejföl, 20 dkg olvasztott ráma, 4 tojássárgája.
Tészta hozzávalóit jól össze gyúrjuk. Közben elkészítjük a habot.

Habkészítése:

25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 4 tojásfehérje.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán hozzákeverjük a cukros darált diót.( Én még adtam hozzá 3 ek. vizet, hogy könnyebben lehessen kenni).
Utána egyenként megkenjük a tészta lapokat a habbal és kisütjük a tepsi hátulján külön-külön a 3 lapot.

Krém készítése: 

6 dl tej, 3 cs. vaníliás pudingpor, 25 dkg ráma, 25 dkg porcukor.
Pudingot megfőzzük, közbe időnként megkevergetjük még teljesen ki nem hűl. Margarint a porcukorral ( margarin szoba hőmérsékletű legyen) habosra kikeverjük és a kihűlt pudinggal simára keverjük. ( Legjobb és persze leggyorsabb, ha robotgéppel dolgozunk).
Krémmel megkenjük a lapokat és egymásra rakjuk.Tetejét leszórjuk porcukorral.
1 napot pihennie kell a hűtőben, hogy rendesen megpuhuljon. Másnap már szeletelhető!:)




Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

linkwithin