2014. március 30., vasárnap

Diós -habos sütemény

Diós -habos sütemény

Tésztához hozzávalók: 

  • 20 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 20dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • késhegyni  őrölt fahéj
  •  1 ek. rum (aroma)
  • 3 ek. tejfel.
  • tej

Krémhez hozzávalók:

  • 2dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg ráma
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kk. rum
  • késhegyni őrölt fahéj.


Tésztához valókat jól össze keverjük és még annyi tejet öntünk hozzá ,hogy közepesen folyós tésztát kapjunk, sütő papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük.

Krém készítése: 

Tejből és a lisztből besamelt készítünk. A forrásban lévő tejben keverjük gyorsan a lisztet,amelyben elkevertük előtte a cukrot, és levesszük a tűzről. Krém állagúnak kell lennie. Ha kihűlt a besamel hozzá keverjük a margarint, a rumot, a diót és a fahéjat. Leggyorsabb ,ha robotgéppel jól összedolgozzuk a krémet. Ezt a krémet rákenjük a már kihűlt tészta tetejére. Tetejét még díszíthetjük egész dióval is.

Sok sikert a sütéshez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin