2014. március 26., szerda

Lekváros táska


Lekváros táska




Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 2 cs. instant élesztőpor
  • nem folyós lekvár
  • kb. 2,5 dl tej (langyos)
  • 2 db tojássárgája 
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 csipet só 
  • 25 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 4 ek. kristály cukor 

Lekenéshez:
  • 1 db tojás

Tetejére:
  • porcukor

Elkészítés:

1.  1 dl langyos tejet a 1 ek. liszttel, a csipet cukorral és az élesztővel felfuttatjuk.
2.  A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztő, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot, a sót, a kristály cukrot, a tojássárgákat és a maradék langyos tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük, míg a duplájára nem nő.
3. Mikor a tészta megkelt egy lisztezett sík felületen ujjnyi vastagságúra és téglalap alakúra kinyújtjuk.
4. Egyforma kis négyzeteket vágunk belőle (én 10x10 cm-es négyzeteket vágtam)
5. Utána a négyzeteknek az egyik sarka közepére 1 ek. lekvárt teszünk, majd a tésztát úgy ráhajtjuk, hogy háromszögeket kapjunk. A széleket finoman összenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a háromszögeket és felvert tojással mindegyiknek a tetejét lekenjük.
7. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon szép, világos arany barnára sütjük.
8. A megsült, kihűlt lekváros táskák tetejét porcukorral megszórjuk.




Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin