2014. július 7., hétfő

Tortilla sütése és dürüm készítése

Dürüm az egyik legegészségesebb gyors étel, hiszen mindent tartalmaz amit egy rendes étkezésnek tartalmaznia kell: hús, sok zöldség és kevés szénhidrát. A családom  nagyon szereti, ezért időközönként rendelni szoktunk, de most úgy gondoltam, hogy én saját magam fogom elkészíteni ...



Tortilla sütése és dürüm készítése



Tortilla hozzávalói:
  • 450 g finom liszt
  • 85 g margarin
  • kb. 1 ek. só (ízlés szerint)
  • kb. 200 ml víz (forró)
  • 1/2 cs. sütőpor



Elkészítés:
1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd a margarinnal elmorzsoljuk.
2. A forró vizet apránként öntjük hozzá, egy lágyabb jó gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk.
3. kb. 10-12 részre osztjuk és egy lisztezett sík felületen kör alakúra kinyújtjuk amekkora a sütő teflon.
4. Egy tapadás mentes teflont felhevítünk, (de nem teszünk bele olajat) és bele tesszük a kinyújtott tortillát és mindkét oldalát kb. 1 percig sütjük, míg kis barna foltok lesznek a tésztán (nekem is foltos lett csak nem látszik a képen).

Tölthetjük: salátával, paradicsommal, lila hagymával, kukoricával, sült csirkemell darabkákkal, szeletelt uborkával és leöntjük szósszal, melyet én így készítettem el: 1 nagy tejfelbe sót tettem, őrölt fekete bors-t, zúzott fokhagymát, és egy kis csili erős paprika őrleményt, majd jól összekevertem!





Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin