2018. július 23., hétfő

Mimóza szelet

Hát bizony tényleg régen hoztam új receptet, de mentségemre szolgáljon, hogy kórházban voltam és műtöttek. Már jól vagyok, itt vagyok és igyekszem kárpótolni benneteket ... :)
Most hétvégén MIMÓZA SZELETET sütöttem. A puha, omlós tésztalapok között a főzött citromos krém és a sárgabarack lekvár (saját) valami fantasztikus - mert az édes és a pikáns citromos íz remekül kiegészítik egymást! Nagy kedvencünk lett! Egyszerű elkészíteni! Érdemes kipróbálni, nem fogtok benne csalódni!




Mimóza szelet




Tészta hozzávalói:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 3 tojássárgája
  • 4 ek. tejlföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só

Krém hozzávalói:
  • 25 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 ek. liszt
  • kisebb citrom leve + lereszelt héja

Tésztalap kenéséhez:
  • sárgabarack lekvár

Tetejére:
  • porcukor







Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A lisztezett, sík felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).
2. Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet: A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Félre tesszük hűlni.
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citromlevével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A KIHŰLT lisztes péphez kanalanként belekeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet. 
3. Összeállítás: Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.
4. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakúra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.












Jó étvágyat kívánok hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom sütit sütöttél :) Remélem már jobban vagy és minden rendben veled. Sokszor benéztem hozzád mostanában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marcsi nagyon kedves, aranyos vagy. Igen most már jól vagyok, minden rendben velem. :)

      Törlés

linkwithin