2018. április 5., csütörtök

Tangó szelet

Klasszikus, egyszerű, de igazi ínyenc desszert! A kakaós kevert tésztához egy vanília ízű, lágy, nagyon finom krém párosul. A tetejét pedig piskótatallér díszíti, ami olvasztott csokoládéval van meglocsolva. Fogyasztás előtt legalább egy nappal érdemes elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek és a tetején a piskótatallér megpuhuljon. Szinte minden alkalomra kiváló - összejövetelekre, névnapra, ballagásra ... stb. Tálalás előtt ízlés szerint szeletelhetjük, kisebb,-nagyobb kockákra. Készítsd el, és nálatok is nagy kedvenc lesz! ;)





Tangó szelet





Tészta hozzávalói:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 db tojás
  • 7 ek. tej
  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)

Krém hozzávalói:
  • 2 cs. vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Díszítéshez:
  • 1 cs. piskótatallér
  • kb. 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)





Elkészítés: (Tepsi mérete: 30cm x 33cm)
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd elfelezzük.
2. Lisztezett, sík felületen az elfelezett tésztából két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a tészta lapokat.
4. Utána elkészítjük a krémet: A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni.
5. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a KIHŰLT pudinghoz adjuk és kézi mixerrel habosra összekeverjük. 
6. Az egyik tészta lapot a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tészta lapot és rákenjük a maradék krémet. 
7. A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. 
8. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük.








Nagyon jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin