2018. március 6., kedd

Kekszes banános-krémes

Könnyen elkészíthető ez a sütés nélküli finomság! Csak rétegezni kell a  hozzá valókat és a házilag főzött krémet. Tökéletes baráti összejövetelekre, születés-névnapozásra ... stb. Az a jó benne, hogy pillanatok alatt elkészül és még elrontani sem lehet.





Kekszes banános-krémes





Hozzávalók:
  • kb fél kg négyzet alakú háztartási keksz
  • kb. 5-6 db banán
  • 800 ml tej
  • 7 ek. kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 ek. liszt
  • 15 dkg ráma margarin 


Tetejére:
  • Csokoládé (reszelt)








Elkészítés: (Forma átmérője: 30cm x 15,5cm)
1. Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. 
2. Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be. 
3. Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz)
4. Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.









Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin