2018. január 2., kedd

Kókuszos tejbegríz torta

Ezt a kókuszos-grízes-csokis finomságot még az ünnepek előtt készítettem el, de nem volt időm megírni, megszerkeszteni a receptet. Így az ünnepek eltelte után van egy kis szabadidőm és végre megtudom osztani veletek ezt a príma kis receptet. Ez egy olyan torta, amit nem sütni, hanem főzni kell. Pillanatok alatt elkészül, nagyon laktató és persze finom is! Szerintem mindenki evett már tejbegrízt, és mindenki tudja milyen az íze ... nah, ennek is majdnem olyan az íze, csak annyiban más, hogy több hozzávaló kerül még bele ...  így ez által extrább ízélményben lesz része, aki megkóstolja! Pluszba a tetején a csokikrémmel még dobunk rajta! A tortaformám átmérője 26 cm-es, nincs kisebb ... ezért egy kisebb átmérőjű 20 cm-es fém tárolódobozt béleltem ki sütőpapírral és abba készítettem el ... !




Kókuszos tejbegríz torta




Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg ráma margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg búzadara
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín (cukrászhab)






Elkészítés: ( a csatos tortaforma átmérője: 20 cm)
1. A tejet egy csipet sóval feltesszük főni, és mikor már kezd melegedni hozzá adjuk a margarint, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát és a kókuszreszeléket. Folyamatosan kevergetve jó sűrűre főzzük.
2. Sütőpapírral bélelt formába még melegen beleöntjük.
3. Utána a csokikrémet elkészítjük: Habtejszínbe beletördeljük a csokit és feltesszük főni, de csak addig melegítjük, míg a csoki el nem olvad! Picit hagyjuk hűlni, majd a kókuszos tejbegríz tetejére óvatosan ráöntjük, majd megszórhatjuk kókuszreszelékkel és díszíthetjük.
4. Betesszük a hűtőbe pihenni, dermedni kb. 3-4 órát, majd utána a formából kivesszük (kifordítjuk) egy szép tálra és közben lehúzzuk róla a sütőpapírt.










Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin