2017. november 17., péntek

Tejszínes zellerkrémleves

Szerintem mindig jól esik egy finom, krémes, meleg leves. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a tejszínes zellerkrémleves. /Természetesen nem zacskós levesről van szó/ ;) Egészséges, laktató és kihagyhatatlan. Én gyakran főzöm a családomnak, mert mi imádjuk! Íme a recept, ahogy én szoktam elkészíteni!




Tejszínes zellerkrémleves




Hozzávalók:
  • 1 nagyobb zellergumó
  • 2 db burgonya
  • 1 db leveskocka (tyúkhús)
  • 200 ml főzőtejszín (Milli)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)

  • levesgyöngy




Elkészítés:
1. A zellert és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra felvágjuk. Kb. 1,5 l vízzel felöntjük, majd sózzuk és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, míg a zeller meg nem puhul.
2. Mikor a zeller megpuhult botmixerrel összeturmixoljuk és hozzá öntjük a főzőtejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük az őrölt borssal és az ételízesítővel. Végül pár percre összeforraljuk az egészet.
3. Melegen, levesgyönggyel tálaljuk!









Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin