2017. szeptember 12., kedd

Póréhagymás tejszínes-mustáros csirkemell

Egy igazán finom ebédet rövid idő alatt is ellehet készíteni. Ez az étel is például ilyen ... és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy isteni! Köret tetszés szerint lehet: burgonya, rizs vagy valami tésztaféle. Ha Te is elakarod kápráztatni a családodat, akkor készítsd el! ;)




Póréhagymás tejszínes-mustáros csirkemell





Hozzávalók:
  • kb. 1 kg csirkemell filé
  • 1 szál póréhagyma
  • 500 ml főzőtejszín (Meggle)
  • kb. 4-5 ek. mustár
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • étolaj



Elkészítés:
1. A karikára felvágott póréhagymát kevés olajon megdinszteljük.
2. A csirkemellet nagyobb szeletekre felvágjuk, besózzuk és a megdinsztelt póréhagymához adjuk. Kevergetve addig főzzük, míg a saját levét elfőli, utána a hús mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.
3. Tejszínbe belekeverjük a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd ráöntjük a csirkemellre, és végül megszórjuk az apróra felvágott petrezselyemzölddel. Még pár percig főzzük, és már kész is van.







Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin