2017. szeptember 2., szombat

Csíkos kifli /mogyorókrémmel töltve/

Annyira, de annyira megtetszett ez a csíkos kifli, hogy én is elkészítettem. Ideális reggelire vagy vacsorára egy pohár hideg tej mellé. Készítsétek el, Ti is imádni fogjátok ezt a mutatós nagyon finom, könnyed, pihe-puha, kelt tésztás foszlós kifliket! Én mogyorókrémmel töltöttem, de úgy is ellehet készíteni, hogy nem töltitek meg semmivel - vagy fehér csokoládét tesztek a közepébe, de akár valamilyen ízű, kemény lekvárral töltitek meg ... ki, hogy szeretné!





Csíkos kifli /mogyorókrémmel töltve/





Tészta hozzávalói: 
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 1 kis pohár natúr joghurt (150 g-os)
  • 1 db tojás
  • 4 ek. kristálycukor
  • 5 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1-2 csipet só
  • 1 cs. instant élesztőpor 

  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 ek. tej (langyos)

Töltelék:
  • mogyorókrém

Kenéshez:
  • kb. 3-4 ek. tej











Elkészítés:
1. Az élesztőt az 1 dl langyos tejben, csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A megmaradt langyos tejet és a tészta többi hozzávalóit (kivéve a kakaóport és a 2 ek. tejet) is beletesszük a lisztbe, jól összedolgozzuk, gyúrjuk, míg egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát nem kapunk. Letakarjuk és 1 órát pihentetjük.
2. Mikor a tészta megkelt, átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport és a 2 ek.tejet, majd ezeket is elfelezzük (így lesz 2 cipó kakaós, és 2 cipó világos színű tésztánk).
3. Egy lisztezett, sík felületen külön-külön egyforma kör alakúra kinyújtjuk az egyik világos és az egyik kakaós cipót, majd egymásra rakjuk (alulra a kakaós, felülre a világos kerül) és 8 egyenlő háromszögekre felvágjuk. A szélesebb részére rátesszük a tölteléket, majd mint a kifliket feltekerjük. 
4. A megmaradt kakaós illetve világos színű tészta cipót, mint az előbbi cipókat ugyanúgy kinyújtjuk külön-külön kör alakúra. Most is egymásra rakjuk, de most fordítva (a világos kerül alulra, és a kakaós felülre) ezt is 8 egyenlő háromszögekre felvágjuk, töltjük és feltekerjük.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, sorba helyezzük a kifliket, letakarjuk és kb. 20 percig megint pihentetjük, majd a tetejét tejjel lekenjük.
6. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15-20 percig sütjük.














Jó sütést kívánok és jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin