2017. augusztus 14., hétfő

Pudingos gyümölcstorta

Bevallom őszintén nem volt kedvem sütkérezni ezekben a 40 fokos hőségben. De most végre olyan "sütni lehet" idő lett ... így hétvégén neki is álltam egy igazi klasszikus, de akár úgy is mondhatnám retros desszertnek. Ez nem más mint, mindenki számára jól ismert ... pudingos gyümölcstorta! Szerintem az évek múlásával még nagyon sokáig örök sláger marad. ;) Ebbe a tortába még azt is nagyon szeretem, hogy olyan gyümit teszek rá amilyet csak szeretnék, ezért nem lehet megunni ... lehet rá tenni: ribizlit, szedret, epret, málnát, barackot, szőlőt, kivit, banánt, ananászt ... stb.





Pudingos gyümölcstorta





Tészta hozzávalói: 
  • 4 ek. liszt
  • 4 db tojás
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél cs. sütőpor

Pudingos töltelék hozzávalói:
  • 1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek. kristálycukor

  • tetszés szerinti gyümölcs

Tetejére:
  • 1 cs. tortazselé (Dr. Oetker)
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2,5 dl víz 






Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a vaníliás cukorral összekeverjük. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük, majd finoman belekeverjük a vaníliás-tojássárgáját. Végül pedig nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a sütőporral kevert lisztet.
2. Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába beleöntjük (simítjuk) a tészta masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).
3. Közben a pudingot a szokásos módon jó sűrűre megfőzzük.
4. A megsült tésztát a formából kiborítjuk és a langyosra kihűlt pudingot a torta közepére rákenjük. A megmosott (felvágott) gyümölcsöket pedig ráhelyezzük a pudingra.
5. A tortazselét a csomagolás hátulján olvasható leírás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsökre ráöntjük.
6. Tálalás előtt pár órára tegyük be a hűtőbe!









Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin