2017. május 31., szerda

Mascarponés-epres pohárkrém

Végre itt az eperszezon. Gondolom nem én vagyok az egyedüli, aki az eperből  bármennyit megtud enni ...  !? :) Ha igazi kényeztető finomságra vágysz, akkor ezt a pohárkrémet el kell,  hogy készítsd! ;) A sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod és rövid időn belül lesz egy kényeztető desszerted. Az ezerarcú mascarpone, az eper és a fehér csokoládé találkozása valami fenomenális. Behűtve az igazi!





Mascarponés-epres pohárkrém





Hozzávalók:
  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 10 dkg porcukor


Elkészítés:
1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.
2. Mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzá keverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt.
3. A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk). A megmaradt epret pedig feldaraboljuk.
4. Pohárba rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret.
   Díszítésként tehetünk a tetejére egy egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet.
5. Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.













Kellemes kanalazgatást kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin