2017. május 15., hétfő

Csokis - vaníliás pudingos pite

Csokis - vaníliás pudingos pite





Tészta hozzávalói:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só


Krém hozzávalói:
  • 1 cs. vanília ízű főzőpudingpor
  • 1 cs. csokoládé ízű főzőpudingpor
  • 8 ek. kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 5 tojásfehérje
  • 2 ek. tejföl
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél üvegcse rumaroma ( Szilas Jamaika)


Szóráshoz:
  • porcukor







Elkészítés: ( Tepsi mérete: 20cm x 36cm )
1. Először a krémet készítjük el: A csokis és a vanília ízű pudingokat külön-külön megfőzzük 2,5 dl - 2,5 dl tejben, 4 - 4 evőkanál cukorral. Még a meleg pudingokba belekeverjük a tejfölt fele-fele arányban.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük a porcukorral és ezt is elfelezve a tejfölös pudingokba keverjük (vigyázva, hogy a hab ne nagyon törjön szét). Végül pedig a csokis krémbe a rumaromát, a vaníliás krémbe pedig a vaníliás cukrot belekeverjük.
2. Tészta elkészítése: A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Végül pedig hozzáadjuk a tejfölt, a csipet sót és a sütőporral kevert lisztet. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
3. A tésztát két fele osztjuk, úgyhogy az egyik fele kicsit nagyobb legyen, mint a másik (kb: 60-40% arányban).
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe a nagyobb tésztacipót a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk, majd rákanalazgatjuk a krémet felváltva, sakktábla szerűen  (egy sárga, egy barna). 
5. A kisebbik tésztacipót egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk, majd derelyevágóval (késsel) hosszúkás csíkokat vágunk (kb: 2 cm széles), amit rácsosan a krémre rakosgatunk. 
6. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük. A megsült és a kihűlt süteményt tetszőleges formára felvágjuk és a tetejét porcukorral megszórjuk.









Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin