2017. április 19., szerda

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény

Hirtelen felindulásból követtem el ennek az ízletes süteménynek az elkészítését ... mivel nagyon vágytunk aznap délután valami édességre! ;) Hamar körül néztem a konyhában, hogy mi van itthon, amiből tudnék sütni. Szóval így készült el - és amilyen hirtelen ki lett találva, annyira fincsi is lett. Az omlós linzer szerű tésztán saját készítésű eperlekvár található, tetejére pedig egy isteni kókuszhab került. Én tuti, hogy többször elfogom készíteni ... mert rendkívül finom, hamar megvan és nem kell hozzá sok alapanyag. Érdemes megsütni! :)  





Kókuszhabos-eperlekváros sütemény






Tészta hozzávalói:
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg ráma margarin (hideg)
  • 4 tojássárgája
  • fél cs. sütőpor
  • csipet só

Tetejére:
  • eperlekvár

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 10 dkg kókuszreszelék




Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
1. Margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport és a csipet sót. Egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. 
2. Kivajazott, lisztezett tepsibe belenyomkodjuk a tésztát, és rákenjük a lekvárt (jó vastagon), majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
3. Míg sül a tészta a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd a kókuszreszeléket belekeverjük.
4. Miután  már majdnem megsült a tészta kivesszük a sütőből és egyenletesen rákenjük a kókuszos kemény habot, majd vissza tesszük sülni kb. 10 perce, míg a hab kicsit elkezd barnulni.
5. Ha már a hab is megsült (kicsit megbarnult) kivesszük hűlni, majd egyforma kockákra felvágjuk.








Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin