2017. március 7., kedd

Puncsgolyó

Idő hiány miatt most ezt a sütés nélküli, hamar elkészíthető puncsgolyót készítettem. A nevét onnan kapta, hogy a puncs torta töltelékének az ízét adja vissza. Én 61 db golyócskát gyártottam belőle. Amennyire egyszerű, annyira finom! Csak vigyázzatok vele, mert ahányszor elmentek mellette mindig kényszert éreztek, hogy egyet-egyet bekapjatok belőle! ;)





Puncsgolyó





Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg baracklekvár
  • 3,5 dl víz
  • 7 dkg mazsola
  • 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse rumaroma (Szilas Jamaikai)

Hempergetéshez: 
  • kb. 5 dkg darált keksz





Elkészítés:
1. A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni (Csak addig kell főzni, míg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félre tesszük hűlni.
2. A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk. 
3. Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.











Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin