2017. március 29., szerda

Legcsokisabb brownie

Brownie-t mi nagyon szeretjük, Ádám egyik kedvence. :) Most hétvégére is ezt sütöttem, már sokadjára. Nálunk vissza térő desszert, megunhatatlan számunkra. Pillanatok alatt elkészül és szinte elronthatatlan. Brownie-t úgyis emlegetik sokan, hogy szinte a legcsokisabb csokis süteményt ... van benne igazság, mivel én is 27 dkg étcsokit tettem bele, ami nem is olyan kevés. ;) Vanília fagylalttal kínáltam, ami még dobott rajta ... Csokiimádóknak kötelező elkészíteni! ;)





Legcsokisabb brownie





Hozzávalók:
  • 27 dkg étcsokoládé (tibi)
  • 10 dkg ráma margarin
  • 4 db tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 üvegcse rumaroma 30 ml (Szilas Jamaika)


  • Vanília ízű fagylalt





Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
1. Vízgőz felett a csokoládét és a margarint együtt felolvasztjuk.
2. A kristálycukorba belekeverjük a darált diót, vaníliás cukrot, majd beleütjük az egész tojásokat és jól összekeverjük.
3. A felolvasztott margarinos csokoládét beleöntjük a tojásos-cukros keverékhez és jól összekeverjük. Végül pedig a lisztet is alaposan belekeverjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a csokis masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. / Úgy jó, ha még a fogpiszkálóhoz kicsit ragad a massza, mert hűlés közben úgyis szilárdul még /.
5. Ha megsült és kihűlt, egyforma kockákra felvágjuk és tálaláskor fagylalttal kínáljuk.









Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin