2017. február 10., péntek

Palócleves

Megosztom veletek én a Palóclevest, hogy készítem el a családomnak. Tudjátok ahány ház, annyi szokás! ;) Ez a leves igazán fenséges és nagyon laktató, hiszen alapanyagokban nem szűkölködik. A magyaros ízvilág jeles képviselője, egy igazi klasszikus, amit szerintem sokan szeretünk. Ha még nem készítetted, akkor ne habozz! :)





Palócleves





Hozzávalók:
  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj 
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • kb. 40 dkg burgonya
  • kb. 45 dkg sárgahüvelyű zöldbab

  • 2 levél babérlevél
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • kapor (ízlés szerint)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 2-3 ek. tejföl






Elkészítés: 
1. Kevés olajon az apróra felvágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rá szórjuk a fűszerpaprikát.
2. A megmosott, felkockázott húst beletesszük, összekeverjük és addig keverjük- főzzük, míg a hús saját levet nem ereszt. Utána még egy kis vizet öntünk hozzá.
3. Amikor már a hús félig megpuhult beletesszük a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát, és a sárgahüvelyű zöldbabot. Utána még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.
4. Aztán ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, őrölt feketeborst, őrölt köményt, fokhagymát és a kaprot. Addig főzzük, míg az összes hozzá való megpuhul.
5. Egy kis tálba beletesszük a tejfölt, és a forró levesből egy merőkanálnyi levet, jól összekeverjük, majd beleöntjük a levesbe és még egyet forralunk rajta és már kész is van a fenséges leves.









Jó étvágyat kívánok a finom leveshez! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin