2017. február 23., csütörtök

Nem lehet abbahagyni csirke

Ezt a receptet a családomnak már többször elkészítettem, csak még nem tettem fel ide a blogra /most pótolom :) / Mi nagyon szeretjük. A neve elég találékony és nem véletlenül ez ... mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni! ;) Biztosan sokan ismeritek, de aki nem, annak ajánlom, hogy készítse el ezt a régi, jól bevált csirkés receptet. Nem fogsz benne csalódni ...





Nem lehet abbahagyni csirke





Hozzávalók: 
  • 8 db. csirkecomb

  • 10 ek. liszt
  • 2 ek. fűszerpaprika őrlemény
  • 1 ek. só
  • 1 ek.majoránna
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)


Tetejére:
  • 1 db. vöröshagyma (felkarikázva)
  • 1 nagy vödör tejföl (850 g)
  • 4 ek. étolaj
  • 1 szál póréhagyma (felkarikázva)
  • kb. 20 dkg sajt (lereszelve)


















Elkészítés: (Tepsi mérete: 30cm x 33cm)
1. Csirkecombokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam róluk)és megsózzuk. A tepsit jól kivajazzuk.
2. A lisztet összekeverjük a hozzávalók fűszereivel (egy fűszeres paprikás lisztet készítünk).
3. A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt liszt keveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagyma karikákat a tetejére tesszük.
4. Tejfölt az étolajjal jól összekeverjük és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra felvágott póréhagymát és a tepsit lefedjük alufóliával.
5. Előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük, majd a alufóliát levesszük és a combok tetejére rászórunk reszelt sajtot. Vissza tesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.










Tipp: Köret bármi lehet amit szerettek: Tört burgonya, rizs, saláta, hasselback burgonya ... stb.



Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin