2017. február 13., hétfő

Leveles tésztás töltött csiga

Milyen jó, hogy most volt a fagyaszóban leveles tészta ... mert gyorsan akartam valami finomat sütni. Ha már kiolvadt a tészta pikk-pakk pillanatok alatt elkészül belőle az édes vagy sós finomság. Most sajtos-sós töltött csigát sütöttem. Ízlés szerint mindenki azzal tölti meg amivel csak akarja. Csak a fantázia szab határt ... én reszelt sajttal, mozzarellával és sonkával töltöttem meg. Nagyon finom lett, nálunk még aznap elfogyott az utolsó morzsáig. :) Egyszerű elkészíteni, nem idő igényes és a siker garantált!





Leveles tésztás töltött csiga





Hozzávalók:
  • 1 cs. fagyasztott leveles tészta

Töltelék hozzávalói:
  • 15-20 dkg trappista sajt (reszelt)
  • kb. 15 dkg sonka (felvágott)
  • 3 cs. mozzarella

Tetejére:
  • 10 dkg trappista sajt (reszelt)
  • szezámmag

Lekenéshez:
  • 1 db tojás









Elkészítés: (Tepsi mérete: (30cm x 33cm)
1. A kiolvadt leveles tésztát egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk.
2. Kb. 5-6 cm széles csíkokra felvágjuk. A csíkokra ráhelyezzük a reszelt trappista sajtot, a vékony szeletekre felvágott mozzarellát és a csíkokra felvágott sonkát.
3. A tészta csíknak a felső részét ujjunkkal kissé bevizezzük és az alsó részét ráhajtjuk. A széleit összenyomkodjuk, hogy sülés közben ne nyíljanak szét. A többi tészta csíkot is így megtöltjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe csiga alakúra tekerjük a tésztát. (Az egyik csíknak a végét a másik csíknak pedig az elejét jól nyomkodjuk össze, így majd egy nagy csigát kapunk).
5. Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. 
6. Tálalás előtt pizza szeletekre felvágjuk.










Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin