2016. június 20., hétfő

Pizzás csavart

Ebbe a pizzás csavartba beleharapni is gyönyörűséges ... pofon egyszerű elkészíteni! Én teljesen oda vagyok értük, csak vigyázni kell velük, mert függőséget okoznak ... ;) Tölteléket tetszés szerint variálhatód, csak a fantáziád szab határt ... na de lássuk én hogyan is készítettem el:




Pizzás csavart




Hozzávalók:
  • 2 cs. fagyasztott leveles tészta
  • 1 db tubusos ketchup (160  g-os)
  • 1 db tubusos pizzakrém (160 g-os)
  • oregano (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • szezámmag
  • kb. 20-25 dkg reszelt sajt (trapista)

Kenéshez:
  • 1 db tojás

Szóráshoz:
  • szezámmag





Elkészítés:
1. A kiolvadt leveles tésztát egy lisztezett, sík felületen kicsit téglalap alakúra kinyújtjuk. A pizzakrémet a ketchuppal jól összekeverjük, majd ízlés szerint teszünk bele oreganot és őrölt borst.
2. A kinyújtott tésztát jól megkenjük a ketchupos-pizzaszósszal, majd megszórjuk egy kis szezámmaggal és reszelt sajttal.
3. Tésztát egyforma hosszúkás csíkokra felvágjuk (az én csíkjaim: 4x18 cm-esek  voltak). A csíkokat kétszer-háromszor megcsavarjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a megcsavart tészta csíkokat és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.












Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin