2016. június 17., péntek

Gyors rizspuding

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a rendkívül egyszerűen elkészíthető, krémes állagú rizspudingot. Jól lehűtve isteni finom. Egyik kedvencem lett, és ráadásul a tetejét úgy variálhatod, ahogy akarod: megszórhatod fahéjjal, kakaóporral, reszelt fehér csokoládéval, tele rakhatod gyümölcsökkel ... stb. Legnagyobb öröm volt látni, ahogy a szüleim  is jó ízűen fogyasztották. :)




Gyors rizspuding




Hozzávalók:
  • 2 cs. vanília ízű főző pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 ek. kristály cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • kb. 8 marék puffasztott rizsszemek

Tetejére:
  • szilvalekvár (folyósabb)
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • csokoládé (reszelt)
  • őszibarack kompot





Elkészítés: /nekem 5 pohárral lett/
1. A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
2. Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
3. Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.
4. Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
5. A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük. Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.

















Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin