2016. május 30., hétfő

Kakaós-kókuszos fakanalas sütemény

Szülinapom volt ... ezt volt az egyik sütemény amivel a köszöntőket vártam. Szerintem nagyon hasonlít a kókuszkocka sütire, csak így sokkal előbb megvan, nem kell vele annyit babrálni ... egyszerűen a megsült tésztába a fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk és utána a tetejére öntjük a finom kakaós mázat (lyukakba is belefolyjon), majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és kész is van az isteni finom sütemény ... nálunk bevált!




Kakaós-kókuszos fakanalas sütemény




Tészta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 2,5 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só

Máz hozzávalói:
  • 20 dkg ráma margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 6 ek. tej

Tetejére:
  • kókuszreszelék




Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összekeverjük. Végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és a csipet sóval kevert lisztet. Kicsit folyós tészta masszát kapunk.
2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróba).
3. Ha megsült  kivesszük a sütőből és még forró tésztába egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk. (kb. 3-4 cm távolságra egymástól). Félre tesszük hűlni.
4. Közben elkészítjük a kakaós mázat: a máz összes hozzávalóit egy lábosba bele tesszük és alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, míg össze nem olvadnak. (Nem kell forralni).
5. A kihűlt tészta tetejére ráöntjük a kihűlt kakaós mázat, úgyhogy mindenhova kerüljön és belefolyjon a lyukakba is. Végül pedig a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
6. Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, majd fogyasztás előtt egyforma kockákra felvágjuk.













Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin