2016. május 15., vasárnap

Csokoládés pite

Ebből a finomságból nem lehet sokat enni, elég egy szelet is, mert csupa-csupa csoki. :) Brutálisan tömény édesség, na persze csakis jó értelemben. Igazi energia bomba! Ha netán kicsit száraznak, töménynek éreznéd, akkor tedd könnyebbé egy gombóc vanília fagylalttal ... ;)




Csokoládés pite




Tészta hozzávalói:
  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg kristály cukor
  • 10 dkg ráma margarin
  • 1 db tojás

Töltelék hozzávalói:
  • 400 g étcsoki (tibi)
  • 20 dkg ráma margarin
  • 15 dkg kristály cukor
  • 5 db tojás
  • 12 dkg liszt





Elkészítés: (Pite sütőm átmérője: 25 cm, magassága: 4 cm)
1. Először a margarint az összetördelt csokival a gőz felett összeolvasztjuk. Félre tesszük hűlni.
2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzá valóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
3. Pite sütőbe a kezünkkel a tésztát belenyomkodjuk, de úgy, hogy pereme is legyen.
4. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját a cukorral jól kikeverjük és a fehérjét pedig kemény habbá felverjük.
5. A KIHŰLT csoki krémhez először a cukros tojássárgáját adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját és végül a lisztet keverjük bele.
6. A tésztára ráöntjük a csoki tölteléket és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.


Tipp: A megsült, kihűlt pite tetejét megszórhatjuk akár fehér csoki reszelékkel is.












Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin