2016. május 13., péntek

Bosnyák szelet

Ezt a süteményt ajánlották, hogy süssem meg, mert isteni finom. Megsütöttem és tényleg nagyon finom, ezért én is csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy készítse el! Egyszerű omlós linzer tésztája meg van kenve házi szilvalekvárral a tetején pedig ott csücsülnek a diós ízű golyócskák.  Isteni és nagyon egyszerű elkészíteni.




Bosnyák szelet




Első tészta hozzávalói:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristály cukor
  • 10 dkg ráma margarin
  • fél cs. sütőpor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Második tészta hozzávalói:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 5 dkg kristály cukor
  • 8 dkg darált dió

Kenéshez:
  • szilvalekvár

Szóráshoz:
  • porcukor





Elkészítés:(Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.
3. A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.
4. A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
6. A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.










Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin