2016. április 28., csütörtök

Puncsos cupcake

Napokban eszembe jutott, hogy már jó fél éve meg van a muffin lyukasztó és díszítő készletem, de még egyszer sem használtam ... itt volt már az ideje, hogy kipróbáljam. Imádtam vele dolgozni, egyszerűen és hatékonyan lyukassza ki a töltelék számára a "muffint".  Ajánlom mindenkinek, érdemes egy ilyent beszerezni ...
Cupcake egy olyan sütemény, ami nagyon hasonlít a muffinhoz, de annál díszesebb és finomabb. Gyakorlatilag muffin formában kell valamilyen bögrés vagy piskóta süteményt sütni, majd azt tölteni és díszíteni. Szinte egy mini tortává válnak ... :) 




Puncsos cupcake



Tészta hozzávalói: (Bögrém 3dl-es)
  • 2 bögre liszt
  • 1/4 bögre kristály cukor
  • 10 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 3/4 bögre tej
  • 3 db tojás
  • fél cs. sütőpor
  • 2 tk. vanília kivonat

Krém hozzávalói:
  • 1 cs. puncs ízű főző pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg ráma margarin
  • 4 ek. kristály cukor
  • rumaroma (ízlés szerint) 

+ kimagozott meggy







Elkészítés: (Nekem 16 db lett)
1. A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd a muffin sütőformát muffin papírral kibéleljük és egy evőkanál segítségével mindegyiket 3/4 részéig megtöltjük a tészta masszával.
2. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
3. Közben elkészítjük a krémet: Szokásos módon megfőzzük a pudingot. A még meleg pudinghoz belekeverjük a margarint, és rumaromával ízesítjük.
4. A megsült és a kihűlt cupcaket kilyukasszuk, és a krémmel töltött díszítő flakonnal megtöltjük, majd mindegyiknek a tetejére teszünk 1 db meggyet és tetszés szerint díszítjük.











Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin