2016. április 18., hétfő

Márványos - krémsajtos brownie

Ezt a krémsajtos browniet mindenkinek el kell készíteni, brutál finom! Családomnak új kedvence lett ... ! ;) Nagyon csokis, krémessége isteni. Nem száraz és a krémsajt pedig olyan réteget képez, mintha egy könnyű töltelék lenne benne. Plusz kevés liszt mennyiség van benne. Ön magában is mennyei, de mi vanília ízű fagylalttal fogyasztottuk, és a tetejét fehér csokoládé-reszelékkel szórtam meg. Villám gyorsan elkészül, elronthatatlan és egyszerűen mesés! :)




Márványos - krémsajtos brownie




Csokis réteg hozzávalói:
  • 270 g étcsokoládé (tibi)
  • 25 dkg ráma margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

Krémsajt hozzávalói:
  • 500 g krémsajt (mascarpone)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristály cukor
  • 3 kk. vanília aroma




Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36cm)
1. Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni.
2. Közben elkészítjük a mascarponés krémet: A mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük.
3. A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rá kanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk)
5. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túl sütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl úgy fog szilárdulni).
6. A Kihűlt browniet  egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.











Jó sütést, jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin