2016. április 11., hétfő

Darált húsos-sajtos rántott szelet

Itt a neten a napokban láttam meg ezt a jó kis receptet, megtetszett és hétvégén ki is próbáltam. Nem csalódtam benne, nagyon finom lett és jó kis ötlet, hogy hogyan készítsünk darált húsból rántott szeletet. Őszintén megmondom az elején volt bennem kétely, hogy be tudom-e panírozni a húst úgy hogy közben nem fog szét esni!? De sikerült ügyesen bepaníroznom ... a reszelt sajt szépen összefogja a húst. Köret nálunk hagymás tört burgonya volt, de lehet akár: rizs, hasábburgonya, vegyes saláta, burgonyapüré ... stb. Ki mivel szeretné ... :)




Darált húsos-sajtos rántott szelet




Hozzávalók:
  • 1 kg darált sertéshús (lapocka)
  • 20 dkg reszelt sajt (trapista)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)

A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Kisütéshez:
  • étolaj





Elkészítés:
1. A darált húsba bele tesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük.
2. A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de ne túl közel egymáshoz.
3. Húsgombócok tetejére ráhelyezünk folpackot és kezünkkel egyenletesen ellapogatjuk (ne túl vékonyra).
4. Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük. 









Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin