2016. március 21., hétfő

Zebratorta

Végre itt volt az ideje, hogy ez a recept felkerüljön a blogra. Először a látványa nyűgözött le teljesen, de mikor megsütöttem és megkóstoltam már az állaga és az íze is ... Kiváló reggelire vagy vacsorára ... fogyasztáskor megkenhetjük vajjal vagy lekvárral, de akár nutellával is, úgy még finomabb. Mi vajjal kentük meg, és tejeskávé mellé fogyasztottuk. Isteni jó. Nálunk pillanatok alatt elfogyott mind az utolsó morzsáig. 




Zebratorta




Hozzávalók:
  • 38 dkg liszt
  • 20 dkg purcukor
  • 5 db tojás
  • 120 ml tej
  • 250 ml étolaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 ek. víz





Elkészítés: (Tortaforma átmérője: 24 cm)
1. Tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és az étolajjal jól kikeverjük.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd az előzőleg kikevert masszához keverjük.
3. Tojások fehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
4. Masszát elfelezzük és az egyik feléhez belekeverjük a kakaóport és a 2 ek. vizet.
5. A torta forma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát ki vajazzuk és lisztezzük, majd a forma közepére 2 ek. fehér tésztát teszünk, majd erre rá pedig 2 ek. kakaós tésztát. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy az összes tészta. ( Nem kell rázogatni, nem kell elsimítani sem a tésztát, szépen magától elfog terülni.)
6. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 40 percig sütjük. ( Tűpróba)










Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin