2016. március 8., kedd

Tejszínes kókuszos sütemény

Ez a krémes sütemény nem hiányozhat az ünnepi asztalokról ... de akár csak mások, vagy önmagunk örömére is érdemes ezt a mutatós, csodás finomságot elkészíteni - ami rögtön mindenkit elvarázsol! :)




Tejszínes kókuszos sütemény




Tészta hozzávalói:
  • 7 ek. liszt
  • 8 db tojás
  • 5 ek. porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)

Krém hozzávalói:
  • 4 dl tej
  • 1 cs. tejszín ízű főző pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab, hulala)
  • fél cs. kókuszreszelék

Tetejére:
  • 180 g torta bevonó csokoládé
  • kókuszreszelék




Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük.
2. A fehérjét felverjük kemény habbá. Sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a cukros-tojássárgába s jól összekeverjük, majd a kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
3. Kivesszük a massza negyed részét és a kakaóport bele keverjük.
4. Mindkét tészta masszát (1 kakaós, 1 sárga) külön-külön megsütjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha kihűlt a sárga tészta vízszintesen ketté vágjuk.
5. Szokásos módon a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk.
6. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már teljesen KIHŰLT pudingot hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk, ebbe pedig fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket. Az egészet jól összekeverjük.
7. Krémet elfelezzük. Először az egyik sárga tésztát kenjük meg a krém felével, majd rá tesszük a kakaós tésztát, és rákenjük a maradék krémet, és erre pedig rátesszük a másik sárga tésztát.
8. Tetejére rácsurgatjuk cikk-cakkba a vízgőz felett felolvasztott csokoládét és megszórjuk kókuszreszelékkel.
9. Hűtőbe legalább 2 órára betesszük pihenni, és tálalás előtt tetszés szerinti egyforma kockákra felvágjuk.













Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin