2016. március 30., szerda

Banános joghurttorta

Ez a könnyed, légies banános joghurttorta az Ádám kérése volt! :) Receptet kikeresgéltem a mappámból, mert már régen egyszer elkészítettem, de ide a blogra még nem került fel ... Ezt elrontani nem tudod, pillanatok alatt eltudod készíteni és ráadásul sütnöd sem kell. Igaz én most banánnal készítettem, de szinte bármely gyümölccsel ellehet -  már nagyon várom az eper és a málna szezonját ... :)




Banános joghurttorta




Hozzávalók:
  • 3 nagy pohár natúr joghurt (1 pohár 375 g)
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 30 g őrölt fehér étkezési zselatin (3 kis csomag Dr.Oetker)
  • 13 ek. kristály cukor
  • 3 db banán





Elkészítés: (Csatos tortaforma átmérője: 24 cm)
1. Egy lábosba a joghurtot, a zselatinport és a cukrot összekeverjük és felmelegítjük. ( De nem szabad felforralni) Félre tesszük hűlni.
2. Közben a tejszínt kemény habbá felverjük és a már KIHŰLT zselatinos-cukros joghurthoz öntjük. Szép simára összekeverjük, majd a felkarikázott banánt is belekeverjük.
3. A csatos tortaformát hideg vízzel kiöblítjük. A vizes formába beleöntjük a masszát és a hűtőben legalább 5 órát pihentetjük felszeletelés előtt. 












Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin