2016. február 23., kedd

Túrógombóc

Általában elég sokat szoktam agyalni, hogy mit főzzek a családomnak. Próbálok azért változatosan főzni. Pont ezen ment az agyalás, mikor eszembe jutott a túrógombóc. Már jó régen készítettem. Megkérdeztem, hogy mit szolnak hozzá, ha holnap ezt fogom elkészíteni!? Beleegyeztek, de láttam, hogy az Ádám azért kicsit húzta a száját. Megkérdeztem tőle: - Nah mégsem jó? Válasza: De, csak nem olyan édes:) (tudni kell az Ádám fiam nagyon édesszájú). Mondtam neki ezen könnyen lehet segíteni ... porcukorral kevert tejföllel öntöd le a gombócaidat ... és ő úgy is ette!




Túrógombóc




Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 2 dl búzadara
  • só (ízlés szerint) 
 
  • étolaj
  • zsemlemorzsa 

  • tejföl
  • (esetleg porcukor)






Elkészítés:
1. Túrót a villával jól szétnyomkodjuk, majd hozzá adjuk a felvert tojásokat, a sót és a búzadarát. Jól összekeverjük.
2. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és kb. 2 órát állni hagyjuk, hogy a dara kicsit megdagadjon.
3. Vizes kézzel egyforma gombócokat formálunk a túrós-dara masszából.
4. Sós, forralt vízbe belerakosgatjuk a gombócokat és mikor már feljöttek a víz tetejére onnantól számítva még kb. 5-7 percig főzzük. (Azért egyet vegyünk ki és vágjunk félbe, nézzük meg, hogy tényleg meg-e főtt)
5. Kevés olajon egy kicsit megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd a leszűrt gombócokat jól beleforgatjuk.
6. Tálaláskor a túrógombóc tetejét tejföllel leöntjük.








Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin