2016. február 2., kedd

Tündérsüti

Mikor megláttam ezt a csodaszép sütit egyből szimpatizáltam vele:) Ennek a desszertnek szerintem kevesen tudnak ellenállni, mint ahogy én sem tudtam. Ugye milyen szemet gyönyörködtető!?  Omlós linzer szerű tésztán egy habkönnyű ízletes pudingkrém található ... szóval isteni finom és olyan tündéres! :) Kislányos anyukáknak kötelező elkészíteni ... ;)




Tündérsüti




Tészta hozzávalói:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 5 db tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só


Pudingkrém hozzávalói:
  • 2 cs. puncs ízű főző pudingpor
  • 5 dl tej
  • 9 ek. cukor
  • 450 g tejföl
  • 5 db tojásfehérje
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • piros ételszínezék (pár csepp)


Szóráshoz:
  • porcukor








Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. Először a pudingkrémet készítjük el: A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük félre tesszük és máris még forrón belekeverjük a tejfölt. Utána a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a tejfölös pudingba óvatosan belekeverjük. Végül pedig a rumaromát és a ételszínezéket is beletesszük. Jó alaposan összekeverjük.
2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd bele tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.
3. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre rá öntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából pedig tészta rudakat  sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Én sülés közben sütőpapírt helyeztem a tetejére)
5. Mikor megsült, és kihűlt a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt szép egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.












Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin