2016. február 11., csütörtök

Hentes tokány

Többféle tokányt készítettem már ... borsós tokányt, csikós tokányt, gombás tokányt ... stb. De hentes tokányt mostanáig még nem ... kár volt vele ilyen sokáig várni, mert egyből levett minket a lábunkról. Egyszerűen isteni jó! Férjem meg is jegyezte, hogy ezt meg kell ismételni. Nagyon egyszerű elkészíteni. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Te is nyűgözd le a családodat! ;) 




Hentes tokány




Hozzávalók:
  • 1,5 kg  lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg füstölt húsos szalonna
  • 150 g paradicsom püré
  • 3-4 db ecetes csemege uborka
  • alaplé (húsleves)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 ek. sertés házi zsír


Elkészítés:
1. Zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a kockára vágott szalonnát.
2. Utána hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk, majd fedő nélkül addig főzzük, míg el nem párolog a húsról a lé.
3. Utána felöntjük az alaplével, és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és most lefedve puhára főzzük. (ha szükséges pótoljuk közben az alaplevet)
4. Mikor már megpuhult a hús hozzákeverjük a paradicsom pürét és a csíkokra vágott uborkát, majd az egészet még kb. 10 percig összefőzzük.








Tipp: Tálalhatjuk - rizzsel, tésztával, galuskával, tarhonyával, burgonyával!






Kellemes főzést kívánok és jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin