2016. január 25., hétfő

Gombás rakott karaj és gombafejek

Egy nagyon finom ebéd ötletet hozok most nektek ... főszerep most itt a gombáé. Nálunk nagy sikere volt! Természetesen, ha valaki sokallja az adagot az a hozzávalók mennyiségét csökkentheti. Mi erre az adagra most hatan voltunk és még másnapra is maradt belőle. Hozzá a köret bármi lehet ... sült burgonya, rizs, törtburgonya ... stb. 




Gombás rakott karaj és gombafejek




Hozzávalók:
  • másfél kg karaj
  • 4 db zsemle (vízbe áztatott)
  • 3 db tojás (főtt)
  • 2 db tojás (felvert)
  • 1 db kisebb fej vörös hagyma (apróra vágva, kevés olajon megdinsztelve)
  • fél kg gomba (aprítón darálva)
  • fél kg gomba (egybe)
  • só  (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)

  • kb. 20 dkg sajt (lereszelve)






Elkészítés: 
1. Az egész karajt nem túl vastag szeletekre felszeleteljük, megmossuk és besózzuk.
2. Víztől jól kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a megfőtt kockára vágott tojást, az apróra vágott  megdinsztelt hagymát, a sót, az ételízesítőt, a borsot, az aprítót gombát, a 2 db felvert tojást és végül a kakukkfüvet, az egészet alaposan összekeverjük.
3. A tepsi alját vékonyan kiolajozzuk és bele helyezzük a karajszeleteket, majd halmokat teszünk rá a gombás masszából. Az egész gombafejeket pedig megtöltjük vele.
4. Tepsit letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Mikor már megsült az alufóliát levesszük róla és a húst és a gombafejeket megszórjuk reszelt sajttal, majd vissza tesszük sülni, de csak annyi időre, hogy ráolvadjon a sajt.










Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin