2016. január 12., kedd

Banános piskóta tallér

Csupa finomság ez a piskóta, banán, csoki trió! Jó hír a kisgyermekes anyukáknak, hogy a gyermeküket is bevonhatják az elkészítésében ... tuti, hogy nagy lesz az öröm.:) Könnyen elkészíthető, igazi vendégváró falatkák, de bármely partin is megállná a helyét. Mindenkit levesz a lábáról ez a sütés nélküli finomság ... Kicsi Klaudia köszönöm az ötletet! ;)




Banános piskóta tallér



Hozzávalók: 
  • 370 g piskóta tallér (natúr)
  • 3 db banán (nagyobb)
  • 460 g ét vagy tejcsokoládé (tibi)
  • 10 dkg margarin
  • kb. 1,5 dl tej

  • Fogvájó

Díszítéshez:
  • kókusz reszelék, tortadíszítő cukorkák






Elkészítés:
1. Megpucolt banánt kb. 3-5 mm vastag karikákra felvágjuk. Két piskóta tallér közé 1 db banán karikát teszünk és fogvájóval átszúrjuk.
2. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a margarinnal, majd mikor elolvadtak hozzá öntjük a tejet. (A tejtől egy kicsit megkeménykedik, ezért tovább kevergessük a vízgőz felett, míg újra híg nem lesz.)
3. Fogpiszkálónál fogva belemártogatjuk a tallért az olvasztott csokoládéba és az asztalra terített sütőpapírra rá tesszük dermedni (ne érjenek össze). A tallér tetejét pedig megszórjuk kókusz reszelékkel vagy tortadíszítő cukorkákkal, de ez akár el is maradhat (a még meg nem dermedt csokit). Később egy tálcára rátesszük és betesszük a hűtőbe tovább dermedni.


Tipp: Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a piskóta megpuhuljon.
















Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin