2015. december 28., hétfő

Krémes tojáslikőr

Tavaly karácsonyra csokilikőrt készítettem, most idén pedig tojáslikőrt. Ami isteni finom lett ... gyenge krémes "női" ital. Érdemes felhasználás előtt legalább két nappal előtte elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek ... Igazi vendégváró ital, de egy szép üvegbe töltve akár ajándékba is adhatjuk. Vigyázzunk vele, mert annyira fincsi, hogy rá fogunk járni ... :) ;)




Krémes tojáslikőr




Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2,5 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 2,5 dl alkohol (fehér rum, vodka)





Elkészítés:
1. A tejet a 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel összeöntjük, majd felforraljuk. Félre tesszük hűlni.
2. Tojások sárgáját a maradék porcukorral jól kikeverjük. A KIHŰLT tejszínes tejből néhány kanállal teszünk a cukros tojássárgájához és addig keverjük, míg a cukor el nem elolvad.
3. A cukros tojássárgás masszát beleöntjük a KIHŰLT tejszínes tejhez és az egészet összekeverjük, majd a végén az alkoholt is belekeverjük.
4. Üvegekbe töltjük. Hűtőbe tároljuk. Jobb ha felhasználás előtt legalább két nappal előtte elkészítjük. Naponta többször rázogassuk össze.









Egészségetekre!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin