2015. december 2., szerda

Gesztenye kocka

... Ha szereted a gesztenyés finomságokat, akkor ezt a habos álom süteményt muszáj elkészítened ... nagyon fincsi! Az ünnepi asztalodról nem hiányozhat és biztos vagyok benne, hogy sok dicséretet teszel majd zsebre. :) Szemet gyönyörködtetően szép és igazán könnyű elkészíteni. A kakaós tésztára egy finom rumos ízű gesztenyekrémet simítunk rá, melyet pedig egy adag tejszínhabbal koronázunk meg. A családnak nagy kedvence lett! :) 




Gesztenye kocka




Tészta hozzávalói:
  • 6 ek. liszt
  • 6 db tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • fél cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)


Gesztenyekrém hozzávalói:
  • 2 cs. gesztenyemassza (2x250g)
  • 1 cs. vanília ízű főző pudingpor
  • 3 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű) 
  • rumaroma (ízlés szerint)


Tetejére:
  • 5 dl habtejszín (hulala, cukrászhab)





Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. A 3 dl tejbe beletesszük a 10 dkg porcukrot és a pudingporral sűrűre főzzük. Félre tesszük hűlni.
2. Tojásokat szét választjuk a fehérjétől a sárgáját. Sárgájába beletesszük a 6 ek. porcukrot és gépi habverővel habosra keverjük, majd az olvasztott (de nem meleg) margarinnal tovább habosítjuk még kb. 1-2 percig.
3. Lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztes keverék felét beleszitáljuk a cukros tojássárgás masszába (még nem keverjük össze). A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a hab felét is hozzá adjuk és most óvatosan összekeverjük. A másik felét ugyan így hozzáadjuk és alaposan összekeverjük az egészet. 
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba).
5. A szoba hőmérsékletű margarint 20 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd a villával összetört gesztenyemasszát kisebb adagokban hozzákeverjük és végül a KIHŰLT pudingot is belekeverjük, majd rumaromával ízesítjük. Az egész gesztenyekrémet gépi habverővel jól összekeverjük.
6. A kisült, kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a gesztenyekrémet.
7. Habtejszínt kemény habbá felverjük és a gesztenyekrémre egyenletesen rákenjük.
8. Tálalás előtt a hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, majd egyforma kockákra felvágjuk.














Jó étvágyat kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin