2015. november 18., szerda

Csokis-diós mini kuglóf

Már jó ideje ott lapított ez a mini kuglóf sütő forma a konyha szekrényben, de már nagyon várta, hogy elővegyem és kipróbáljam.  Végre eljött az ő ideje is ... Hozzá való recept már jó ideje meg volt, úgyhogy csak neki kellett állnom az elkészítésének! Egy nagyon egyszerű csokis kevert tésztát készítettem ... és, hogy még izgalmasabbá tegyem tettem bele apróra tördelt csoki és dió darabkákat. Tetejét pedig egy finom tejszínes-cukros mázzal öntöttem le, ettől pedig olyan kis csinosak lettek. :) Nálunk nagy sikere volt, Te is készítsd el! ;)




Csokis-diós mini kuglóf




Tészta hozzávalói:
  • 375 g joghurt (natúr)
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 100 g csokoládé (ét)
  • fél cs. sütőpor
  • 0,5 dl étolaj
  • 50 g csokoládé (ét) (apróra tördelve)
  • 8 dkg dió (apróra tördelve)


Máz hozzávalói:
  • Tejszín kb. 2 dl (hulala)
  • 5 ek. porcukor



Ebben a szilikonos sütőformában sütöttem:





Elkészítés: (Nekem 18 db lett)
1. Először a 100 g csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
2. A joghurtot, a tojást, az étolajat és a porcukrot fakanállal jól összekeverjük. Utána pedig belecsurgassuk az olvadt csokit. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet is bele keverjük.
3. A kevert tésztába bele tesszük az apróra összetördelt csoki és dió darabkákat. Alaposan összekeverjük.
4. Egy kis kanál segítségével megtöltjük a mini kuglóf formákat és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
5. Közben elkészítjük a mázt: A porcukrot annyi tejszínnel összekeverjük, hogy kicsit folyós mázt kapjunk. (Ép, hogy összekeverjük. ... ha minél tovább keverjük, annál sűrűbb lesz.)
6. A kisült és teljesen kihűlt mini kuglófoknak a tetejét leöntjük a cukor mázzal, és ha még tovább szeretnénk csinosítani akkor megszórhatjuk díszítőcukorral. 



















Jó étvágyat kívánok!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin