2015. november 10., kedd

Bounty kalács

Már több hónapja mikor  először megpillantottam itt a neten a bounty kalácsot, egyből egy nagyot nyeltem ... olyan nagyon jól nézet ki! Akkor tudtam, hogy közeljövőben elfogom készíteni. Megsütöttem, nem csalódtam benne, mert nem csak látványra volt jeles számomra, hanem ízre is ...
Nálunk hamar elfogyott az utolsó morzsáig! Mennyei finom!




Bounty kalács




Tészta hozzávalói:
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. instant élesztőpor
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 80 ml tej (langyos)
  • 1 db tojás
  • csipet só


Kókusz töltelék hozzávalói:
  • 1,2 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 2 dkg margarin
  • 1 tk. vanília aroma
  • 10 dkg kókuszreszelék


Csokoládé töltelék:
  • 1,5 tábla csokoládé (tej vagy ét csokoládé)


Kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. víz


Tetejére:
  • porcukor







Elkészítés:
1. Lisztbe beletesszük az olvasztott margarint, a sót, az élesztőport, a tojást, a cukrot, a langyos tejet, és géppel jól összedagasztjuk. Letakarjuk és fél órát pihentetjük, majd folpackba csomagolva 4 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
2. Majd kivesszük a hűtőből a tésztát és szoba hőmérsékleten fél órát, letakarva egy kicsit hagyjuk felmelegedni.
3. Közben elkészítjük a kókusz tölteléket: A tejet egy lábosba beleöntjük, és hozzáadjuk a margarint, a cukrot, az aromát és addig melegítjük, míg a cukor és a margarin el nem olvad, (Nem forralni!) majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük. Félre tesszük hűlni.
4. Egy lisztezett, sík felületen a tésztát kicsit oválisra kinyújtjuk, úgy hogy a másfél tábla csokit rendesen betudjuk fedni.
5. A kókusz masszát ráhelyezzük a tészta közepére, majd erre rátesszük a másfél tábla csokit.
6. A tészta kilátszó oldalait éles késsel bevágjuk. (Azonos számú csíkot vágjunk) Tészta csíkokat felváltva egymásra hajtogatjuk a csokoládéra. (Lásd fent a képen) Letakarjuk és kb. 20-30 percig pihentetjük.
7. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük a töltött tésztát és a tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig szép aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét.


















Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin