2015. november 12., csütörtök

Baconos csirkemell őzgerincben sütve

Most hétvégén ez a finomság került az asztalunkra. Gondolom sokan ismeritek és készítettétek már, de megszeretném osztani veletek, én hogyan készítem ... Mi nagyon szeretjük! Köret szinte lehet bármi - rizs, burgonya ... stb. Én a családomnak melléje házilag készített krokettet sütöttem, magamnak pedig egy egyszerű zöldség keveréket főztem ki /így nem annyira hizlal :) / Íme a recept ... érdemes szerintem legalább egyszer mindenkinek elkészíteni! ;)




Baconos csirkemell őzgerincben sütve




Hozzávalók:
  • 1 vagy másfél db csirkemell (filé)
  • 1 cs. bacon szeletelt (200 g)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg füstölt sajt (lehet nem füstölt is)
  • 4-5 ek. tejföl
  • 2 db kocka sajt (natúr)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • Só, bors (ízlés szerint)












Elkészítés:
1. Csirkemelleket felkockázzuk és jól megmossuk, majd sóval és őrölt borssal ízesítjük.
2. Egy tálba bele reszeljük a megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a füstölt reszelt sajtot, a tejfölt, a kockára vágott kocka sajtot, a tojásokat, a lisztet, és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Jól összekeverjük, majd a masszába beletesszük a felkockázott csirkemelleket. Összekeverjük.
3. Őzgerinc formát jól kivajazzuk és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával. Utána baconnal úgy kibéleljük, hogy a szélei kilógjanak az őzgerinc formából (Lásd fent a képen), majd beleöntjük a masszát és ráhajtogatjuk a bacon széleit. Ha szükséges a tetejére még teszünk rá egy-két csík bacont, hogy teljesen be legyen fedve. (Érdemes egy alufóliával bélelt nagyobb tepsibe tenni, hogy sülés közben a folyadék ne a sütő aljába folyjon)
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Utána egy sütőpapírral bélelt tepsibe belefordítjuk, és a másik felét is egy kicsit megsütjük. (kb. 15-20 percig) Ha megsült és egy kicsit hűlt, utána szeleteljük.















Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin