2015. október 11., vasárnap

Sajtos-zelleres kosárka

Sajt kedvelők figyelem! Feltétlenül el kell készítenetek ezt a pikáns sajtos-zelleres kosárkát!;) Higgyétek el nekem mennyei jó. Igaz a recept alapján csak füstölt sajtos a töltelékes krém, de aki nem szereti az készítheti akár úgy is, hogy felesbe ... 10 dkg füstölt és 10 dkg nem füstölt sajt. Vagy akár  nem füstölt sajtból is ... az eredmény szerintem minden hogyan csak mennyei lehet, mivel ez tényleg csupa sajt finomság!




Sajtos-zelleres kosárka




Tészta hozzávalói:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
  • só (ízlés szerint)


Töltelék hozzávalói:
  • 20 dkg sajt (karaván füstölt)
  • 3 szál zeller levél
  • 1 db tojás
  • bors (ízlés szerint)
  • 3 dl tejföl
  • esetleg só (ízlés szerint)

Tetejére:
  • kb. 5-7 dkg reszelt sajt

 Kosárka amibe én készítettem, mérete ... felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm






Elkészítés: /Nekem ebből az adagból 16 db lett/
1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
2. Töltelék készítése: A zeller szálról lecsipkedjük a leveleket, jól meg mossuk és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzá adjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zeller levelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.
3. A tésztából egy nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformában egyenletesen belenyomkodjuk. Sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét.
(Én két kávéskanálnyit tettem bele)
4. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
5. Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.  






















Jó étvágyat kívánok!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin